mail
lees
spel
home
TeensTalkGH
home
Een bezoek aan het ziekenhuis:

Mijn mama haalt mij op uit de klas op school. We moeten naar de dokter. In de auto vraagt mama of ik nog vragen heb die ik aan de dokter wil stellen. Deze heb ik nu nog niet.
Na 20 minuten in de auto komen we aan bij het ziekenhuis. Mama parkeert de auto in de garage van het ziekenhuis. We moeten nog een stukje lopen voordat we bij het ziekenhuis zijn. Eerst moet ik mijn kaart afgeven bij de zuster. De mevrouw achter de balie kijkt in de computer en vraagt aan mij en mama of ik nog steeds in het zelfde huis woon omdat ze het anders in de computer moet veranderen. Deze keer is er niets veranderd. De mevrouw verteld ons dat we in de wachtruimte moeten wachten tot ik geroepen wordt.

Na 5 minuten komt de zuster ons halen en brengt ons naar de kamer van de dokter. Ze zegt dat ik alvast mijn trui en broek uit kan trekken. Daarna moet ik even op de weegschaal gaan staan. De zuster schrijft op hoeveel ik weeg zodat de dokter het kan lezen.

Dan komt de dokter. Hij vraagt hoe het met mij gaat. Ik vertel hem dat het goed gaat. Dan moet ik onder de meetlat gaan staan. De dokter meet mij op. Om goed te kunnen zien hoe lang ik ben trekt hij een beetje aan mijn hoofd. Hij verteld dat ik heel goed gegroeid ben wel 3 centimeter!!

Daarna onderzoekt de dokter mij nog even. Hij voelt in mijn buik en luistert naar mijn hart en mijn longen. Alles is prima in orde zegt de dokter. Hij zegt dat ik over 3 maanden weer terug moet komen.
Ik geef de dokter een hand en hij zegt dat we nog even moeten wachten tot de zuster mij komt halen voor het bloedprikken.
De zuster komt mij halen en neemt mij mee naar de prikkamer. Ze legt de buisjes voor het bloed klaar. Ze doet een speciale band om mijn arm en kijkt naar de bloedvaten in mijn arm. Dan maakt ze mijn arm goed schoon met een doekje en prikt heel voorzichtig in mijn arm, zodat het bijna geen pijn doet. Voordat ik het weet is het weer klaar. Omdat ik zo groot ben geweest, mag ik een mooie kleurplaat uitzoeken.

Nadat mama een nieuwe afspraak heeft gemaakt, gaan we naar de auto. Mama brengt mij terug naar school.

Groetjes Patrik Prik